אנשי בוקר מונה עשרים וארבעה מפגשי לימוד, בהם שתי הקדמות הנוגעות בחשיבות הרגעים הראשונים של היום, ולאחריהם את כל ברכות השחר, החל במודה אני וכלה בברכות התורה.
חבורת הלימוד הוקמה במטרה לתת פתיחה משמעותית ליום, בתודעה של חיבור, פשטות ועומק, שישפיעו על כל המשך היום. לאחר המחזור הראשון יצאה חוברת המאגדת בשפה פשוטה את כלל הברכות. ולאחר שני מחזורים נוספים – ועם זמן הקורונה וסוג של חופשת לידה – הוקם האתר הזה במטרה להנגיש את לימוד ברכות השחר, הברכות שחז"ל תיקנו ביחידה הראשונה של היום, לכלל הלומדים והמלמדים החפצים להיות אנשי בוקר.
מומלץ לקבוע את זמן הלימוד בשעות הבוקר, כדי שזמן הלימוד עצמו יהיה מעוגן בתכנים בהם רווים ברכות השחר.
ובמלים אחרות:
"כל היום בראשיתו תלוי", כך חובת התלמידים. הבוקר הוא תמצית היום. כל פעולה – פועלת על האדם במידות ובדעות, כך אומר הרב בעין אי"ה, כל שכן הפעולות של הבוקר, "על הצעדים הראשונים של חיי כל יום יפעלו יותר המעשים, כשהם מדוקדקים להיות לעזר לאור הדרך הישרה". כל מחשבה דיבור ומעשה של בוקר, פועלים את פעולתם למשך כל היום כולו. אין ליטול את החלוק מיד השמָּש בבוקר, כיון שהדבר יותיר רושם של גאווה, על האדם לקחתו וללובשו בעצמו ובכך להותיר רושם של ענווה, ובמלותיו של הרב "שמש את עצמך, פתח ציור הענוה בלבבך בראש הצעד של אורח החיים ליום הבא לפניך". וכשם שהדבר נכון לגבי גאווה וענווה, כך נכון הדבר לגבי כל המידות; הפעולות בבוקר משמעותיות מאוד והן מטמיעות מידות והרגלים להמשך היום והחיים. ועלינו מוטל יותר מלהגדיר את המידות, לעשות את הפעולות, והן הן אלו שיחלחלו ויגרמו לשינוי איטי ואמיתי שיתיר רושם.
בכל מפגש באתר
תוכלו למצוא את השיעור מצולם, סיכום השיעור, דף מקורות להדפסה ולמדיה, תרגיל כתיבה, מודעה ייעודית למפגש, ציטוט-תמונה, מערך השיעור והרחבות.